Přeskočit na hlavní obsah

Aščinica Hadžibajrić

· 2 minuty čtení

Malá rodinná vývařovna.

Menu tady má víc položek než je v podniku stolů a nechápu jak se jim v miniaturní kuchyni ve dvou lidech daří produkovat takové množství tradičních bosenských jídel.

Zašel jsem si sem na oběd, protože dát si 3x po sobě ćevapi by už asi zanechalo následky na duši i na těle. Legrační bylo, že první na co mě hned po příchodu upozornil provozní a kuchař v jedné osobě bylo to to, že nemají ćevapi. Asi už je naučený, že mu tam chodí hodně turistů a zajímají se jen o to. To ovšem nebyl můj připad, ja sem šel totiž cíleně na čorbu, dolme a další hity bosenské gastronomie.

S angličtinou to tady bylo hodně špatný, naštěstí si lze vybrat jednoduše ukázáním, protože kompletní nabídka je v hrncích hned u pultu, kde se objednává i platí (cash only). Tak jsme se nějak domluvili že chci ideálně od každého trochu, ať ochutnám co nejvíc a k tomu ještě polévku - begova čorba.

Po masové náloži o den dříve jsem se snažil ukazovat na hrnce, které vypadaly čistě zeleninově abych tělu dodal taky trochu i této složky. No a ukázalo se že to bylo léčka, protože paprika, rajče, zelný list i cibule, všechno to bylo plněné masem! :-) K tomu sós, kysaná smetana a nesměl chybět somun.

Spolu s čorobu, polévkou z kuřecího masa, okry a zahuštěnou rýží, to byl pěkně vydatný oběd celkem za 16 BAM.