Buregdžinica ASDž
Další tradičně připravovaný burek v centru Sarajeva.
Výhoda čtvrti Baščaršija, starého historického centra Sarajeva, je její velikost a pestrost. Na velmi malém prostoru je koncentrován takový mix kultur, až z toho jde odrodilci z homogenního Česka hlava kolem. A kde se koncentruje kultura, tam se koncentruje i gastronomie. Takže doslova za rohem od Buregdžinica Sač je další podnik, kde lze ochutnat burek a detailně i omrknout jak se vyrábí.
Nabídka i ceny jsou v podstatě totožné jako v Sač, průběžně se ale mění co je aktuálně k dispozici, protože burek se se nějakou dobu peče a mají jen 3 pece.
Já vyzkoušel čerstvě upečený burek s bramborama a aby byl zážitek kompletní, poslal jsem tam ještě kelímek jogurtu. Kromě tradiční pece je tradiční i servis na plechovém talíři. Co jsem měl možnost vypozorovat, většina hostů si brala burek s sebou a to pak mizí z výlohy po kilech.
Otevírací dobu uvádí Google od 8 ráno do půlnoci, každý den. Je ovšem občas potřeba počítat s balkánskou konstantou. Když jsem tam v sobotu dorazi okolo 9 ráno byl na dveřích papír informující že otevřeno bude v 10 a reálně začali vydávat až o půl jedenácté :-)