Oběd v Sansho
Po mnoha letech jsme zašli do Sansho.
Před odpolednem plným šampaňského bylo potřeba se někde kvalitně naobědvat a návštěvě z jihu Moravy dopřát gastronomii, kterou v Brně a okolí nemají. Akce začínala v 13:00, Sansho na oběd otevírá v 11:30, navíc z Florence na Karlák jede pěkně metro, nebýt 40 minut zpoždění vlaku, mohl to být fakt krásný plán!
Počítat se mi to nechce, ale klidně to může být tak 10 let co Paul Day na Petrském náměstí Sansho otevřel. Chodil jsem tam k němu nejen na špičkovou asian fusion, ale taky pro tipy na podniky v Londýně, ze kterých žiju dodnes. Teď Paul už Sansho ale neprovozuje, úřaduje už jen v řeznictví TRMS, ještě dřív se trhnuli kuchaři Lee a Nyoman a otevřeli si QQ Asian Kitchen.
Byl jsem teda hodně zvědavý, jaké to v novém Sansho bez Paula bude. Úpřímně asi bych ani nepoznal, že tam je nový majitel. Interiér je beze změn, personál uvolněný & profi, hosté mezinárodní a menu stále moderní asian fusion. Ze starých hitovek je přítomna už jen jediná - softshell crab bao. Pozitivní je větší zastoupení vege a vegan jídel, ačkoliv celkové obědové menu má okolo 10 položek. Na večeře umí i komplet vegan degu!
Venku byla zima a čekalo nás champagne tasting, takže pití jsme úplně přeskočili. Předkrmy jsme si dali dim sum, smažené wonton plněné dýní a pak masové - vepřové s mušlema vystřelené o patro výš kandovaným pomerančem. Jako hlavní chod následovaly biang biang nudle s houbama, lanýžem a velkým wow faktorem. Kuřecí katsu s curry, krevetama, kuřecím srdíčkem, rýží a roti bylo taky vynikající. Sambal curry bylo teda docela hodně pikantní, aroma opět doladěné pomerančem no a porce mohla být klidně poloviční.
Oťukávací oběd pro dva za zhruba 1500 CZK byl bez zaváhání, takže se těším až zajdeme na večeři!