Přeskočit na hlavní obsah

Brasserie l'Auberge, Colmar, Alsasko

· 2 minuty čtení

Cesta z Prahy do Burgundska trvá autem víc jak 10 hodin, bylo teda celkem potřeba se někde po cestě zastavit na oběd. Stuttgartem jsme projížděli celkem brzo, tak jsme si nakonec pauzu na oběd udělali až v Alsasku v malém městě Colmar.

Až v autě na rychlo jsem googloval, kam si teda v Colmar zajít na jídlo. Situaci komplikovalo, že odhad příjezdu byl kolem 13:30, no a ve Francii mají restaurace ve zvyku okolo druhé zavřít a pak otevírat až na večeře, okolo šesté nebo i později.

Vybrali jsme Brasserie l'Auberge, podle Google vypadala dobře, zavírali ve 14:30 a lokalita u nádraží dávala naději na snadné zaparkování.

Parkování snadné bylo, komunikace s parkovacím automatem naopak vůbec. V restauraci bylo celkem plno, měli jsme štěstí na stůl na zahrádce a dokonce servírka mluvila anglicky. V menu mě lákala alsaská specialita Choucroute, jenže to by asi na rychlý oběd nebyla dvakrát rozumná volba. Nakonec jsme si dali kuře na paprice z denní nabídky a Kika si vybrala vegetariánský tajine.

Lokálnímu Choucroute jsme odolali, lokálnímu vínu bohužel ne. Čtyři různé skleničky a z toho jen suchý ryzlink a pinot noir byly pitelné. Gewürztraminer a pinot gris už vystřelili do cukrových výšin, pro mě nepitelných, fér je ovšem poznamenat že nás servírka varovala.

Jídlo svůj účel splnilo, tajin sice potřeboval dosolit, ale jinak to byla fajn vegan alternativa, navíc hezky servírovaná. Na kuřeti stály za povšimnutí drobné detaily, které ukazují gastronomickou vyspělost toho místa. Pěkně nevysušené kuřecí supreme, vypečená kůže, skvěle dochucená omáčka. Prostě jednoduché jídlo, řemeslně perfektně zvládnuté. Budu-li mít někdy zase cestu okolo, rád zopakuju.

Jako další možnosti jsem měl v záloze ještě tyto podniky: