Cédric Grolet
Cukrářská superstar.
Jak jsem dřív uháněl při každé příležitosti k Pierrovi, tak teď chodím trčet ve frontě k Cédricovi. Kousek od Louvre má každý den, kromě pondělí, na pět hodin otevřenu výdejnu ultimátní cukrařiny. Trochu lepší otevírací dobu má jeho nedávno otevřený druhý podnik, kde je ale sortiment víc pekařský. Pak je tu ještě možnost usadit se v kavárně nebo restauraci hotelu Le Meurice, kde Cédric šéfuje dezertům a tvářit se, že jejich sazba 30k CZK na noc je pro moji kreditku podlimitní částka.
Ono trochu poker face bude potřeba i při zkoumání sortimentu v cukrárně. 17 EUR za zákusek, 80 EUR za menší dort. Jenže jeho díla za to prostě stojí. Zejména slavné hyperrealistické ovocné výtvory. Dají se potkat i v některých českých cukrárnách zhruba za poloviční cenu, jenže poloviční je i jejich kvalita. Na Cédric nikdo nemá a jak jednou ochutnáte, jste lapeni, budete se vracet a v půlhodinové frontě doufat, že vám před nosem zrovna něco nevyprodají.
U dveří stojí borec, který už před Covidem pouštěl dovnitř tak po třech nebo čtyřech lidech, žádné místo k sezení, jen take away v nádherných krabičkách imitujících mramor.
Doporučuju přidat se k víc jak 2 milionům fans jeho Instagramu a žasnout nad jeho skills. Technika, preciznost a urputné zaměření na sebemenší detail je neuvěřitelné. Je to zkrátka velmi talentovaný umělec, který den co den tvoří díla aby mu je jeho fanoušci s blaženým potěšením zničili.